30° HATAY Bizi Takip Edin:
Dolar
48,49 ▲ 0.22%
Euro
56,36 ▼ 0.25%
Gram Altın
6.898,85 ▼ 0.74%
BİST 100
14.012,42 ▲ 0.57%
Spor

Büyükler Badminton Şampiyonası'na Hatay ev sahipliği yapacak

18 saat önce

Hatay, ulusal çapta bir spor organizasyonunu daha ağırlamaya hazırlanıyor. 2026 Büyükler Türkiye Badminton Şampiyonası, 7-11 Eylül tarihleri arasında Hatay Merkez Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Valiliği, Türkiye Badminton Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenecek şampiyonada, ülkenin dört bir yanından gelen sporcular beş gün boyunca derece için kortta ter dökecek.

Kentte düzenlenen ulusal spor organizasyonlarının Hatay'ın tanıtımına katkı sağladığına dikkat çekilirken, şampiyonanın şehrin spor turizmine ve marka değerine de olumlu yansıması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sporun kent genelinde yaygınlaştırılması ve Hatay'ın büyük organizasyonlara ev sahipliği yapması yönündeki çalışmaların sürdüğünü belirterek, müsabakaların tüm sporseverlere açık olduğunu ve vatandaşların şampiyonayı yerinde takip edebileceğini duyurdu.

Haberi derleyen: Hatay Rehber